Executive Search

Onze dienstverlening bestaat uit het identificeren en beoordelen van de best gekwalificeerde kandidaat voor iedere specifieke positie.

Het executive searchproces van Horton International bestaat uit zes fasen:

Begrijpen van de uitdaging

Iedere opdracht begint met een zorgvuldige intake bij de opdrachtgever. Afhankelijk van de aard van de functie praten wij hierover met het managementteam, de directie en toekomstige collega’s. Deze informatie wordt gebruikt voor het opstellen van een profiel van het bedrijf, de positie en de persoon.

Traceren & identificeren van potentiële kandidaten

In nauw overleg met de opdrachtgever wordt een overzicht gemaakt van bedrijven waar geschikte kandidaten zullen worden benaderd. Dit resulteert in een lijst met potentiële kandidaten (longlist).

Aanscherping van de lijst

Op basis van de longlist worden potentiële kandidaten op discrete wijze rechtstreeks door ons benaderd. Kandidaten die gekwalificeerd zijn worden uitgenodigd voor een gesprek met één van de Partners van Horton International.

De beste kandidaten en het checken van referenties

Nadat alle kandidaten zijn geïnterviewd en de voorlopige referenties zijn gecheckt, wordt de opdrachtgever geïnformeerd over de resultaten. Wij streven er naar drie kandidaten te introduceren die in aanmerking komen voor een kennismakingsgesprek bij de opdrachtgever (shortlist).

De uiteindelijke keuze

Wij arrangeren de gesprekken tussen de opdrachtgever en de kandidaten, fungeren als sparringpartner van beide partijen en spelen een begeleidende rol in de laatste fase van het proces; de afronding van de opdracht.

Nazorg

Na het afronden van een opdracht, bieden wij de succesvolle kandidaat ons coaching programma "Transition Support” aan dat bestaat uit 4-6 coaching sessies in de eerste twaalf maanden om hem/haar te ondersteunen met de overgang naar de nieuwe rol.